Newton-Kâtip Çelebi Fonu, İkili İşbirliği Prg.

Nisan 2018 Çağrısı

ÖZET Newton-Kâtip Çelebi Fonu, Türkiye’nin toplumsal refahı ve ekonomik kalkınması ile doğrudan bağlantılı ortak bilim ve inovasyon konularına odaklanarak  Birleşik Krallık ve Türkiye arasında araştırma ve inovasyon ortaklıklarını yaygınlaştırmayı hedeflemektedir. Institutional Links Programı bireysel araştırmacı bağlantılarının ötesinde, sürdürülebilir araştırma ortaklıklarının kurulmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

Bu Programa Özel Amaçlar:

Türkiye ve Birleşik Krallık’taki araştırma grupları, bölümler ve kurumlar arasında araştırma ve inovasyon odaklı yeni ortaklıklar kurulması

Araştırma grupları, bölümler ve kurumlar  arasında var olan ortaklıkların geliştirilmesi

Belirli bir araştırma alanında Birleşik Krallık-Türkiye faaliyetleri için, geniş araştırma topluluklarının bir araya gelmesini sağlayacak yerel merkezlerin kurulması hedeflenmektedir.

Ana hatları aşağıda yer alan fon ile ilgili ayrıntılı bilgi için bakınız:

SON BAŞVURU TARİHİ 8 Haziran 2018 saat 17:30 (Türkiye saati) /16:00  (Birleşik Krallık saati)
PROJE SÜRESİ Maksimum  24 ay
PROJE BAŞI DAĞITILACAK FON MİKTARI Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler projeleri için azami 360.000 TL
FON VERİLECEK BAŞLIKLAR

Sosyal ve beşeri bilimlerde yeni yaklaşımlar ve yöntemler, Bilgi ve iletişim teknolojileri, Enerji verimliliği teknolojileri, Sağlık teknolojileri, Ulaştırma teknolojileri, Tarım: hassas tarım ve bahçecilik uygulamaları, Eğitim: öğretmen eğitimi ve öğrenme sonuçları, İktisadî gelişme, aile çalışmaları, kentsel çalışmalar ve birlikte yaşam araştırmaları, Optik, fotonik, lazer, yarı iletken teknolojileri, Çevre yönetimi ve politikası, İleri Teknoloji Malzemeleri

MALİ DESTEK ALMAYA ÖZEL DÜZENLEMELER

ODA (Official Development Assistance) şartı: Tüm başvuruların Türkiye’nin ekonomik gelişimine ve toplumsal refahına katkı sağlaması beklenmektedir. Ayrıntılı bilgi başvuru kılavuzunda yer almaktadır.

Her projenin bir Birleşik Krallık’tan bir de Türkiye’den başvuru sahibi olmalıdır. Türkiye fonlaması TÜBİTAK tarafından yapılacaktır. TÜBİTAK uygunluk kriterleri olarak 1001 Program kuralları uygulanacaktır. Ayrıntılar için:

Tüm başvuru sahipleri Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen R3 (Established Researcher) veya R4 (Leading Researcher) seviyesindeki akademisyen tanımlarına uymalıdır.