TÜBA- Genç Bilim İnsanı Ödülleri Başvuruları Başladı

2020 Yılı TÜBA- Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (GEBİP) Ödülleri Programı başvurusu başladı!

GEBİP, üstün nitelikli bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan genç bilim insanlarını, araştırmalarında ve kendi araştırma gruplarını geliştirmede desteklemek ve ülkemizdeki genç bilim insanlarını üstün başarılı araştırmalara özendirmek amacıyla her yıl düzenlenmektedir.

Başvuru Şartları:

a. Ocak 1981’den sonra doğmuş olmak

b. Türkiye’de çalışıyor veya bilimsel çalışma/araştırma yürütüyor olduğunu belgelemek veya yurtdışında yerleşik/çalışıyor ise, GEBİP ödülünü kazanması halinde en geç altı ay içerisinde Türkiye’de çalışmaya başlayacağını taahhüt etmek

c. Başvuru tarihinde 39 yaşını doldurmamış olmak. Kadın adayların 39 yaş sınırına her doğumu için bir yıl ilave edilir.

d. Tüm bilim dallarında çalışan, sağlık bilimlerinde uzmanlık derecesine sahip, diğer bilim dallarında doktora derecesi almış bilim insanı olmak

e. Fen, mühendislik ve sağlık bilimlerinden başvuranların en az üç uluslararası; sosyal bilimlerden başvuranların en az biri uluslararası olmak üzere en az üç yayını olmak

Hangi alanda çalışanlar başvurabilir?

· Sosyal Bilimler

· Yaşam Bilimleri

· Mühendislik

· Tıp Bilimleri

Başvurular, adayların kendileri tarafından yapılabileceği gibi, üniversite Rektörleri tarafından da aday gösterilebilir.

Ödül Kapsamı: GEBİP kapsamında; üç yıl boyunca her yıl 20.000 TL destek verilecek. GEBİP Ödülü sahibinin tez aşamasındaki doktora öğrencileri için yine her yıl 6.000 TL ek destek sağlanacak.

Son Başvuru Tarihi: 16 Mart 2020

Detaylı bilgi, esaslar ve başvuru formu için tıklayınız.

akademik projelerGEBİPgenç akademisyenlerİbn Haldun ÜniversitesiprojeTÜBA