Yükleniyor, lütfen bekleyiniz.

2501 - ABD Ulusal Bilim Vakfı (NSF) ile İkili İşbirliği Programı

22.04.2022
2501 - ABD Ulusal Bilim Vakfı (NSF) ile İkili İşbirliği Programı

TÜBİTAK ile ABD Ulusal Bilim Vakfı (National Science Foundation-NSF) arasındaki işbirliği çerçevesinde Türk ve ABD'li bilim insanları arasında ortak projeler desteklenmektir. Bu kapsamda "2501 - Araştırma Projeleri- NSF ile İkili İşbirliği Destek Programı" ve "2501 - Ar-Ge ve Yenilik Projeleri - NSF ile İkili İşbirliği Destek Programı" başlıkları altında iki adet program başvuruya açıktır.

TÜBİTAK-NSF işbirliği projelerinde Türk tarafına TÜBİTAK tarafından yurtdışı seyahat desteği ve araştırma desteği verilmektedir. 

TÜBİTAK'a yapılacak proje başvurularının elektronik başvuru sistemi üzerinden yapılması gerekmektedir.

  • TÜBİTAK için ilgili başvuru programı sürekli çağrıya açık olan 2501 programı iken ABD'li proje grubunun NSF'in başvuruya açık herhangi bir araştırma destek programına başvuruda bulunması veya NSF'in herhangi bir destek programından fon alıyor olması gerekmektedir. Başvurularınızda lütfen NSF’in konulara göre değişen çağrı tarihlerini dikkate alınız. NSF çağrıları sayfası için tıklayınız

"2501 Araştırma" ve "2501 Ar-Ge ve Yenilik" programları için başvuru sistemi sürekli açık olup başvuru toplama tarihlerine kadar gerçekleştirilen başvurular söz konusu tarihlerden sonra değerlendirmeye alınacaktır. Değerlendirme süreçleri ilgili tematik alana göre 4-6 ay arasında gerçekleşmektedir.

Başvuru toplama tarihleri şu şekildedir:

  1. Başvuru Toplama Tarihi: 31.01.2022
  2. Başvuru Toplama Tarihi: 31.05.2022
  3. Başvuru Toplama Tarihi: 30.09.2022

ABD tarafı için farklı tarihlerde açılan farklı programlar söz konusu olduğundan NSF programlarının çağrı tarihlerine dikkat edilmesi önem arz etmektedir. 

Please click for the English version of the web-page.

Detaylı bilgi için tıklayınız.