Yükleniyor, lütfen bekleyiniz.

“IHUVATION” PROJE GELİŞTİRME ATÖLYESİ

19.04.2024
“IHUVATION” PROJE GELİŞTİRME ATÖLYESİ

“IHUVATION” PROJE GELİŞTİRME ATÖLYESİ

Üretmek, bir toplumu güçlü temeller üzerinde yeniden var etmenin ve ebedi kılmanın anahtarıdır. Bu bakımdan bizlere düşen, potansiyelimizi fark ederek üretimi süreçlerini içinde bulunduğumuz toplum için en faydalı, sürdürülebilir hale getirmektir. Huxley’in de dediği gibi: “Başlamak için en uygun zamanı beklersen hiç başlamayabilirsin; şimdi başla, şu anda bulunduğun yerden, elindekilerle başla.”

İbn Haldun Üniversitesi Proje Destek Ofisi tarafından daha üretken ve kendi potansiyelinin farkında olan bir nesil için proje geliştirme atölyesinin ikincisi gerçekleştirilecektir. Haftada 1 gün 3 saat olmak üzere 6 hafta sürecek olan ve projenin fikir aşamasından yazımına kadar tüm süreç derinlemesine ele alınacaktır. Ayrıca proje geliştirmeye ilişkin teorik bilginin uygulama ile pekiştirileceği atölye programında çeşitli alanlarda faaliyet göstere sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetim temsilcileri ile tecrübe aktarımı gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda, araştırmacı, eleştirel düşünme becerisine ve inovatif fikirlere sahip katılımcıların başvurularını beklemekteyiz.

Atölyede sizleri neler bekliyor?

·       Proje nedir? Ne projedir?

·       Projenin olgunlaşmasında “Sorun ve hedef ağacının” rolü

·       Proje terminolojisi

·       Literatür taraması

·       Proje yazım teknikleri

·       Projede ortaklık yapısının kurgulanması

·       Destekleyici doküman süreçleri

 

Atölyenin Sunacağı Katkılar:

·       Bugün kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimler de dahi olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlar için finansman, tanınırlık ve inovasyon noktasında büyük önem taşıyan yerel ve uluslararası fon çağrıları için proje yazma becerisi kazandırılarak katılımcıların istihdam olunabilirlik düzeyi ve/veya istihdam kalitesi arttırılmış olunacaktır.

·       Katılımcılar, araştırmaya, eleştirel düşünmeye teşvik edilecek ve böylelikle problemlerin çözümü noktasında eleştirel bakış açısının gereksinimleri aşılanmış olunacaktır.

·       Proje süreçleri genel itibari ile sosyal hayatla ilişkili olduğundan dolayı katılımcıların dış dünyaya yönelik farkındalık düzeyi artmış olacaktır.

·       Katılımcılar, kendini ifade etme becerilerini güçlendirmiş olacaktır.

·       Çağın en önemli gereksinimlerinden olan iyi birer takım üyesi olma motivasyonu ile katılımcıların “birlikte çalışma becerisi” güçlendirilmiş olunacaktır.

Son Başvuru Tarihi: 26.04.2024

Uygulayıcı/ Eğitmen: Gülcan GÜVEN YEŞİLGÜL – Eyüp KAYHAN

Atölye Programına Katılım Sağlamak için QR kodu okutabilirsiniz.

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin:

(212) 692 0212 Dahili: 1223-1225 / pdo@ihu.edu.tr

 

 

Fotoğraflar