Üniversitemiz bünyesinde iç ve dış paydaşlara araştırma ve geliştirme süreçlerinde "Yönetici ve Öğretmen Mükemmeliyet Merkezi", ön kuluçka ve kuluçka süreçlerinde "Tematik Kültürel Girişim Stüdyosu", ürün süreçlerinde ise "İstanbul Yazım Merkezi" ve "Dijital Medya Araştırma ve Görsel Sanatlar Akademisi" aracılığıyla hizmet sağlayan 4 merkez bulunmaktadır.
İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından "Yaratıcı Endüstriler Mali Destek Programı" çerçevesinde sağlanan destek ile kurulmuş olan İstanbul Yazım Merkezi aracılığıyla Ülkemizin ve kentin gereksinimleri ve şartlarıyla uyumlu, yerel kaynaktan beslenen ve ulusal/uluslar arası arenada rekabet edebilen multidisipliner eğitim modeli ile sanatçı ve sanatçı adaylarının yazım alanında özgür, özgün, kreatif fikirler üretebilmelerine ve kendilerini ifade edebilmelerine olanak sağlayacak altyapı hazırlanmasına katkıda bulunulmaktadır.
Aynı zamanda ise merkez faaliyetleri ile bireylerin yaratıcılık potansiyellerini ortaya çıkartmak ve geliştirmek, yazım alanında uluslararası yetkinlikte üretim yapabilen bireyler yetiştirmek ve yaratıcılığı Türkiye'de özenilen ve tercih edilen sosyal ve ekonomik bir değer haline getirmek hedeflenmiştir.
İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından "Yaratıcı Endüstriler Mali Destek Programı" çerçevesinde sağlanan destek ile kurulmuş olan Dijital Medya Araştırma ve Görsel Sanatlar Akademisi aracılığıyla yaratıcı endüstriler ekosisteminde prodüksiyon ve post-prodüksiyon hizmetleri için teknolojik alt yapı ve kapasite oluşturulmuştur. Bu alt yapı ve kapasite dahilinde iç ve dış paydaşlarımıza medya ve prodüksiyon hizmeti sağlanmaktadır.
Bu merkez ile özgün kültürel üretim süreçlerinin ve yerel zanaatların güçlendirilmesi hedeflerine katkı sağlayacak bir program dahilinde yaratıcı endüstriler ekosisteminde yer alan kamu, üniversite, sanayi ve sivil toplum kesimlerini bir araya getirerek ortak iş yapmalarını sağlayacak sürdürülebilir bir yapının tesisi sağlanmıştır.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Gelecek Gençlerin" çerçevesinde sağlanan destek ile kurulmuş olan Tematik Kültürel Girişim Stüdyosu aracılığıyla girişimci adaylarına ön kuluçka ve kuluçka desteği sunulmakta ve girişim fikirlerini olgunlaştararak hayata geçirmelerlerine katkı sağlanmaktadır.
Tematik Kültürel Girişim Stüdyosu ile yaratıcı endüstriler alanında uluslararası yetkinlikte bireylerin yetiştirilmesi, nitelikli girişimlerin ortaya çıkarılması, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde bilinirliğin arttırılması hedeflenmektedir.
İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından "Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı" çerçevesinde sağlanan destek ile kurulmuş olan Yönetici ve Öğrenci Mükemmeliyet Merkezi aracılığıyla dezavantajlı öğrenci gruplarının sosyal girişimcilik ve öğrenim becerilerine yönelik çalışmaların hazırlanması ve bu kapsamda öğretmen ve yöneticilere sürecin iyileştirilmesine yönelik eğitimler sunulmaktadır.