İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ), gelecekte güçlü ve yaygın etkiye sahip, sayılı köklü araştırma kurumlarından biri olma hedefi ile etki değeri yüksek araştırma projeleri üretmek ve böylece günümüz sorunlarının çözümüne katkı sağlayarak toplumu geleceğe hazırlamayı hedeflemektedir.
İHÜ, gelişen dijital teknolojilerin toplumsal faydaya dönüştürülmesinde en etkili yöntemleri ülkemize kazandırmayı hedeflemektedir. Bu kapsamda, çağrı rehberinde belirtilen “Dijital Bağımlılık” konusunu ele alacak proje önerilerini desteklemek suretiyle kamu, üniversite, sanayi ve sivil toplum kesimleri iş birliği ile proje çıktılarının karar alıcılara sunulmasına yönelik Hibe Programı hayata geçirilmiştir.
- Başvuru sürecine ilişkin ihtiyaç duyacağınız tüm program bilgilerini aşağıda yer alan başvuru rehberinde bulabilirsiniz.
2023 yılı mayıs ayında YÖK tarafından üniversitemize yüklenen “Dijital Sosyal Bilimler alanında Uzmanlaşan Üniversite" misyonu ile 2025 yılında, “Toplum 5.0: Dijital Denge, Sorumlu Teknoloji Kullanımı ve Bağımlılıkla Mücadele Destek Programı” rehber öncelikleri doğrultusunda gerçekleştirilecektir.
Proje önerilerinin değerlendirilmesi ise aşağıdaki kriterler doğrultusunda gerçekleştirilecektir:
Başvuruların Alınması |
21/01/2025- 04/04/2025 |
Çağrı Lansmanı (Çevrimiçi) |
03/02/2025/15.00 |
Değerlendirme ve Sonuçların İlanı |
02/06/2025 |
Sözleşme Onay Süreci & Oryantasyon |
01/07/2025 |
Destek programı kapsamında tüzel kişilerin başvuruları kabul edilmemektedir. Bu bağlamda projeye bireysel veya ekip olarak başvuru gerçekleştirebilirsiniz.
Program kapsamında yalnızca insan kaynakları kalemi için ödemeler gider pusulası düzenlenerek ödenecektir. Proje kapsamında diğer mal/hizmetler ise proje yürütücüsü tarafından faturalandırılmak kaydıyla temin edilecektir.
Program kapsamında 250.000 TL tutarı proje başına destek tutarını içermektedir.
Program kapsamında desteklenecek maksimum proje sayısı söz konusu değildir. Değerlendirme süreci, desteklenecek proje sayısı açısından belirleyici olacaktır.
Program kapsamında herhangi bir bütçe kalemi için bir üst limit söz konusu olmamakla birlikte bütçe dağılımının dengeli ve proje faaliyetleri ile ilintili olarak gerçekleştirilmesi beklenmektedir.
Ön değerlendirme ve içerik değerlendirmesi süreçlerini takiben desteklenmeye hak kazanan projeler Proje Destek Ofisi web sitesi(https://pdo.ihu.edu.tr/tr) üzerinden ilan edilecek ve ayrıca hak sahiplerine e-posta yoluyla bilgilendirme sağlanacaktır.
Talep edilen bütçenin elverişliliği içerik değerlendirmesi esnasında değerlendirme kurulu tarafından incelenecektir. Bu bağlamda proje faaliyetleri ile ilişkili olmadığı veya talep edilen tutarın piyasa fiyatlarından yüksek olduğu düşünülen kalemler üzerine başvuru sahiplerine bilgi vermek kaydıyla . bütçe azaltımına gidilecektir.
Projelerden elde edilen bilimsel sonuçların telif ve fikri mülkiyet hakları ortak olarak proje yürütücüsü ve İbn Haldun Üniversitesi’ne aittir.
Proje önerileri, en fazla 18 ay olacak şekilde planlanmalıdır. Desteklenmeye hak kazanan projeler kapsamında faaliyetlere en erken 1 Haziran 2024 tarihinde başlanabilecek olup proje süresi ile ilgili olarak faaliyetlerin en geç 31 Aralık 2025 tarihi itibarıyla sonlandırılması gerekmektedir.
Destek programı kapsamında proje süre uzatımı yalnızca İHÜ onayı ile mümkün olacaktır. Ancak her halükârda proje faaliyetlerinin 31 Aralık 2025 tarihi itibarıyla sonlandırılması gerekmektedir.
Projelerin kabul alan toplam bütçelerinde süreç içerisinde kesinlikle artış gerçekleştirilmeyecektir. Yalnızca bütçe aktarım talepleri İHÜ onayı ile mümkün olacaktır.
Hibe almaya hak kazanan projelerin hibe ödemeleri %60 (projenin başlamasını takiben 20 iş günü içinde ) -%40 (ilk ara raporun onaylanmasının ardından 20 iş günü içinde) olmak üzere 2 parça halinde gerçekleştirilecektir.